Wednesday, April 27, 2011

Jom kenal keluarga saya


Assalamualaikum
Salam rindu dari Amir Naufal..congak-congak..nak dekat 2 bulan amir x update blog..paling lama dalam sejarah..banggah dengan diri sendiri..kadang2 rasa mcm bosan dah nk main blog ni....tpi hari ni tibe2 dtg mood pulak..nk tahu sebab ape..aku sudah cuti beb!!!..exam dan projek semua sudah beres!!..jadi amir sudah free!!..jom kita enjoy..haha..


Kali ini amir nak kongsi utk korang semua final projek yang amir buat untuk subjek digital imaging..sumpah aku x minat dgn subjek ni..aku sje yg tahu..nampak mcm best jekan belajar photoshop dgn Illustrater ni..mmg best gila..aku minat benda ni..tpi entahla..no komen pasal ni..:D


korang nak tahu..projek ni kena summit hari isnin lepas..25/4..aku baru la nk terkedek-kedek nk buat hari khamis ..padahal keje ni da bgi lama gila..biasa la student..gila buat keje last minit..aku agak stress gak la..duk terfikir je.sampai terbawak mimpi.bila la nk siap ni..boleh ke siap ni..padahal x gerak lagi..mmg ni perangai aku..suka tangguh kerja..sirius jangan ikut perangai aku.


Allhamdllah aku dapat la jugak idea time buat ni..mula2 kosong beb..x sngka lak aku boleh amek tema pelangi ni..time aku search gambar kt google..nmpak mcm cun je gambar pelangi ni..aku pon curi jela..well..zaman sekarang..semua nk cri kt google..adat la kan..ini bantuan kawan setia aku gak..spe lagi..si Lelaki geek la..tx beb..lagi sekali..x abes2 nk mention nama kau..muak gila!!..haha..


owh ya..benda ini dinamakan Booklet..lebih kurang macam cover Cd..alah mcm album artis 2.leh bayang x??xpe..search je google,,kan senang..sebenarnya bnda ini x ikut page..contoh page 2 dgn 15, 4 dengan 13.sebab akan dilipatkan....tapi utk publish kt blog aku da ikut page.bgi senang nk tngok..aku suka simple punya kerja..xmau serabut..sedap mata memandang..suka memilih putih..xmau gelap2..mcm mau mati gua cakap!


. xde la susah bangat nk buat..kne usaha je lebih..40 markah 2 beb..dah la carry mark aku da rendah..opsss!!!..tawakal jela..huhu...Aku kena buat tajuk pasal family..dngar mcm  senang..tpi agak susah gak..sebab aku kne selongkau balik gambar2 lama..perghhh..jenuh mau cari..


cakap pasal cari..ade cerita di sebalik gambar nk mencari lama ni..nk tahu?? setahun lepas..ummi aku kemas lah stor rumah..dia letak la semua gambar lama time dia studyg, aku kecik2 ,smua ade dlm plastik 2..korang nk tahu ape aku buat??..aku buang semua gambar dlm plastik 2 ke tong sampah!!..aku sah2 ingat sampah so tempatnye di tong sampah la kan..dah la lori sampah terus angkut plastik gambar 2..so kirim salam jela!!...lama gak la ummi aku merajuk ngan aku..kenangan beb..spe x sedih..so ini jelah gambar aku yg ade..x puas tgok muka aku time kecik dlu..ape leh buat..benda da jadi kan..tpi ade lagi yg tersorok..


semua cerita family aku cerita kt sini..mcm mne ummi aku kenal abah..akak aku..adik aku..kalau sudi bacalah..bukan senang aku nk tayang..huhu..harap korang suka la ye..:)


akhir sekali utk page belakang..bacalah puisi ini..

Puisi Keluargaku Sayang

Duhai bapa…
Kusayangmu hingga ke hujung nyawa.
Duhai ibu…
Kukasihmu tiada hadnya.
Duhai kakak…Duhai abang…Duhai adik…
Kusayang kalian tiada batasan…
Kita dikandungkan dalam perut yang sama…
Kita dibesarkan dalam satu bumbung,
Mana mungkin kita terputus kasih sayang!
Bersyukurlah kita ditakdirkan mempunyai
ibubapa yang baik hati dan penyayang.
Kita hidupkan kasih sayang ini
selagi hayat di kandung badan…
Moga kebahagiaan keluarga kita
terus berkekalan hingga ke Syurga
nanti, Amin Ya Rabbal A’Lamin. 

15 comments:

lieya orange M.I. said...

cantik-cantikkkkk...
warna warni nampak sgt happy dgn keluarga.. :)

puisi pun best

AMIRUL said...

ahahha... terbek la..
tp yg x leh settle 2 ko buang gmbr lama ker?

Amir Naufal said...

lieya..yes..ini sebab amir piluh pelangi..menunjukkan yg kita indah seperti pelangi..:)

Mas Intan said...

mmmm terharunya dgn blog kali ni.

Mas Intan said...
This comment has been removed by the author.
FaizalSulaiman said...

cantik ni, mir

ps:keep writng k.jgn mudah putus asa:)

Fyqa said...

nice la :)

Nuar El-Ummar said...

waaa..trbaek r naufal!! ^^) nice..cntek2..

::FAIZ FARISH:: said...

very nice picture... i like

Qarl said...

impressive!

i pernah buat utk my mum masa mother's day last year.

biografi

Amir Naufal said...

tx qarl..yup..i prnah tngok..:)

www.fierapirot.bolgspot.com said...

wahh cantik dan kreatif.=) family yang bahagie seyh..=) singgah and follow u..

marcelo said...

Greetings from my home,Mar del Plata city.

Rtp Farra Arisha said...

touching :'(
i bet u got such a great and happy familyy :)

sarah hanafiah said...

woot selamat kuarga kecik buat nya raai xke panjang menda nih hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...