Tuesday, March 1, 2011

Terlajak perahu boleh diundur,Terlajak Kata? LU FIKIR LA SENDIRI

Hari ini hari isnin..bersamaan 1.3.11..pejam celik pejam celik..kejap sje kan dah bulan 3 kan..macam baru sje semalam kita sambut tahun baru..pasti perlbagai kenangan yg kita lalu sepanjang tahun ni kan..
harap2..pada hari dan bulan yg seterusnya segala urusan kita berjalan dengan lancar di samping keradaan tuhan..amin.

 tiba2 terlintas dalan kepala otak aku nak berkongsi dengan pepatah melayu pulak..
"terlajak perahu boleh diundur..terlajar kata???lu fi kir la sendiri"
ummi aku yg ingatkan aku pasal ini sebenarnya..terbisik2 lagi kat telinga aku ni beb ape yg dia cakap
maklumlah..aku rasa kita ni..kadang2 mesti ade terlepas cakap kan..mesti kita ada buat orang terasa kan??
kita nie kalau bercakap..mesti gunakan mulut kan??xkan nk gunakan kaki??tapi kadang2 kita ni main2 lepas cakap je..x serupa bikin??x fikir ape yg kita keluarkan itu..ape yg kita cakap ni mesti kena ikut kata hati kan..gunakan akal kan??

pesanan abah aku..kita sebelum nk bercakap ..kiralah dulu 1...2.. 3..pastu fikir dulu..perlu ke kita bercakap ni??faedah ke klau kita cakap ni??kita akan menyakitkan hati org ke??.pastu baru kita keluarkan kata2 kita itu dngan nada yg lemah lembut.inshaallah..ape yg kita katakan itu..baik2 belaka..aku mengaku..kadang aku main lepas je cakap..sampai kadang2 ummi ,,abah,,kawan2..aku sngat terasa..kita x lari dari buat salah kan??tpi benda yg salah.boleh jadikan pengajaran untuk kita kan??

senang cerita..kalau kita rasa tiada faedah untuk bercakap..baik kita diam je..daripada kita buat lawak bodoh..cakap bukan2..sampai kadang2 orang meluat kat diri kita..
aku juga menegur diri yg lemah ini..renung-renungkan..dan selamat beramal...:)


Photoshoot kali ini..kita akan bersama dengan hot model kita..Faradiela..model setia aku...to fara..tx ye luangkan masa dgn amir utk shoot...amir x mmpu nk bgi upah kat fara..to fiq fikri..tx beb belanje farah..paling kurang..nx time..ade chan la lagi nk shoot...:D


aku sngat2 la beruntung..sebab ape??sebab dpat model yg sngat mempersonakan...siapa..si fara la..nk ikut kanlah...mahal nk bayar model  mcm fara ni..bnyak fotografer nk shoot dia..tpi bnyak dia tolak..dia ckap dia xde masa..aku kira nasib baik la..time nie semggu dia cuti..so dia roger aku nk shoot..aku..on jela..:D


Perhatikan betol2 gambar di atas...dikelilingi awek jepun beb...grup ni yang nak bergambar dgn si fara..see!!..x jadi artis lagi da ade peminat


si fara ni..sepangjang aku shoot dia..mne sje dia lalu..ade je mata org  memandang dia..ade la jugak beberapa fotografer nk usha nk mntak shoot..dia dgn merendah diri..senyum je..2 yg aku suka kat fara ni..aku nak asah bakat dia..sama dengan si Fiq Fikri kawan baik aku..aku nak mereka jadi model yg dikenali..kalau boleh masuk la beberapa majalah..inshaallah suatu hari nnti..amin..:)


Posing fara kali ini agak ade aura lah..agak lain dari yg lain..aku ade tnjuk skit cara nk pose..dgn menunjukkan beberapa keping model kat dalam fon aku..dia cuma meniru aksi model tersebut..itu jela cara yg senang..aku masih belajar untuk jadi fotografer yg baik..slow2 dulu..kita mula dari bawah kan..dan belajar dari kesilapan




Muka  Lelaki Geek lagi..xpela..dia jela laki hot yg free sekrang..haha!!
baju seluar  baru beb..demi nk photoshoot..tahniah fiq..tpi sory la..aku tahu kau x puas hati..muka kau x bnyak kali ni....:D


Fiq ni satu je kelemahan yg dia x suka..telinga dia..lihat dan lu fikirlah sndiri..Fiq.."bnyak je international model yg telinga mcm kau..xde masalah pon..aku tahu kau ade package yg baik nak jadi model..muka kau unik..lain dari yg lain..tgok Tyra Banks..model2 dia..seblum msuk  america's next top model smua muka mcm sakai je..kita x sngka leh jadi hot gila lpas 2..sbab ape dia pilih muka mcm 2??sebab muka model2 dia sngat unik..lain dari yg lain..itulah mksud aku..aku tahu kau boleh pergi jauh..good luck fiq"






jadilah setepek muka aku..
itu jekot..so bgi la komen yg memberangsangkan ok..psal tajuk aku kali ini..dan photoshoot..mne yg perlu dibetolkan ke..angle yg x cntik ke..just komen ok..sekian..Assalamualaikum..:)

18 comments:

Mas Intan said...
This comment has been removed by the author.
Mas Intan said...

sory, silap nama.. fara arrr acha lagi sorang..hu.hu...

Amir Naufal said...

opsss..hehe..
amir da mntak kebenaran kt mama dia pon..siap salam ayah dia lagi..hehe:)

Amir Naufal said...

haha..alah akak..amir sendiri pon selalu tersasul nk sebut nama si fara dgn si acha nie..mcm dah kembar pon dia org nie..

babykristal said...

model cun~!!!!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

gile laa..picture mmg mantop...suke aku tgk pic2 ko mir..

*bile laaa dpt fotoshut ngn korg ek..= berangan...

Amir Naufal said...

babykristal..tx..:)

Amir Naufal said...

pojie..kan..bila la dpat shoot ko kan..jmpe x smpai bpe minit ary 2..muka smua malu2 kucing..haha
nx time klau dtg..kta spent mse bnyak2 ok..

C'Setia said...

nice one laa :) . bole saia tumpang ? hehe ~ kidding . btw , nice bro !

joehidinie said...

wow..terbaik la post dan gambar2 tu..
bro memang ada bakat dalam shooting ni.. moga next time akan terus maju.. :D
goodluck. :D

IftiMonstaa said...

yeah shes gorgeous !!

Amir Naufal said...

c setia:boleh je nk tumpang..hehe

Amir Naufal said...

Dinie..tx sngat2 bro bgi aku semngat..aku akan buat yg trbaik..amin..

Amir Naufal said...

ifti..yes..she gorgeous

lieya orange M.I. said...

nice work naufal :)

k.h.a.l.i.l.a said...

S.M.A.R.T ^_^

Rtp Farra Arisha said...

cantik modellll :)

syiqah shahar said...

nak jadik model gak!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...