Tuesday, October 26, 2010

JOM baca..:D

Cuba Lihat gambar di atas..msti korng tahu apa nie kan..or korng x tahu ape??..x tahu eh,,ok klau x tahu biar ak ckap..ini adalah MAJALAH..INSPIRASI..nantikan keluaran partama DIS 2010..korng tggu la smpaiberjanggut...sure xde!!...haha..:D....ermmmm..aku sngat berpuas hatilah...hasil yg baik..wlaupun wat last minit..3 hari b4 summit..biasala pelajar!!terima kasih juga kepda MARWAN kawan baik kolej ak yang bnyak membatu aku edit majalah ini.tx sngat2 Marwan..aku hargai sngat2...alhmdllah lctre Pengajian Malaysia aku..En Faizal suka majalah aku..dan present kita org pon gempak.hope dpat full mark!!!..amin...:D
Ok..ini antara isi dalam majalah aku...ANDA BIJAK JAUHI ZINA...tajuk atas pon korng dpat tahu akn..ape yg aku ingin sampaikan??? majalah ini .memaparkan isu-isu di sekeliling kita..iaitu pergaulan bebas..ZINA!!!dan pembuangan bayi!!!...kenapa aku pilih tajuk ini????
aku ada target dan harapan..aku buat majaah ini bukan utk markah sje..tpi ak rse..utk perkongsian..dan kepuasan bagi aku..seperti mana yg kita tahu..masalah pergaulan bebas sngat merisaukan..lpas pergaulan bebas..pastu ade zina tanpa ikatan perkahwinan!!..lpas zina..pasti akan kelaur anak luar nikah...aku nak terutamanya kwan2 aku sendiri..sedar tentang ini..aku juga ingin sedarkan kepada diri aku juga..biasalah..kita sebagai manusia ini..tidak lari dari melakukan kesilapan..allah maha pengampun..
cube renungkan hadith di atas...
apabila kita nak lakukan perkara yg x baik..even dlm ape2 pon..kita ingatlah ummi kita..apa perasaan ummi yg kita cintai apabila tahu yg anaknye melakukan keburukan di belakangnye..betapa hancurnya hatinya..hancurnya harapan seorang ummi utk melihat anaknya mnjadi seorng yg soleh..
untuk ummi tersayang..ummi bnyak bntu amir buat majalah ini..ummi juga ade bgi artikel pada amir..amir tahu...ummi nak amir jdi anak yg trbaik..inshaallah ummi..ummilah idola amir..ummilah kawan amir..ummilah mak amir..i love u so much!!!
Renung-renungkanlah..sanggupkah anda melakukan sebegini???

Aku sngat sedih melihat bayi2 yg tidak berdosa diperlakukan sebegini..
siapakah yg perlu dipersalahkan..adakah ibu bapa???atuk nenek??perdana menteri??
yes..diri sendiri yg melakukan sebegitu perlu dipersalahkan!!!..
aku ada ckap masa present..mgkin mereka tiada niat nak membuang anaknye sendiri..mungkin dia pada waktu itu sngat cemas!!!takut!!!apabila melahirkan anak luar nikah..kebnykana dia dlm kalangan remaja..ade juga peljar sekolah..yg mereka fikir cetek dgn mmbuang bayi itu...and..mereka ingin menutup malu...dan takut kawan2 dan org sekeliling akan memulau dia..hakikatnya mmg akan di pulau org sebegini??inilah rialiti..
so kongklusi..allah maha esa..siapa yg melakukan larangannye..pasti akan terima balasannye..
so..MARI JAUHI MAKSIAT!!!!
JOM BACA

FOUCS!!!

Amalkanlah..:)

Kita sebagai manusia di muka bumi ini..pasti ada matlamat..dan kita mesti ada matlamat hidup..
Jadilah Manusia yg plg mulia di muka bumi ini..amin

ini sjelah yg dpat aku kongsi..bnyak lagi artikel..tpi ini sjelah ok..
klau nak.belilah keluaran INSPIRASI pertama,,hehe,,,
hope kamu semua suka dgn majalah ini..nak puaskan hati semua mgkin susahkan..tpi aku buat yg trbaik..inilah hasilnya..yg penting niat ikhlas..:)

18 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

GOOD try amir..sgt ssuai majalah ni kaur time kte dilanda sume msalah remaja ni...

syafiqah said...

isi padat and lengkap
suke !!!
bgauslah amer ingat-mengingati antara satu sama lain :)

Amir Naufal said...

fauzi..yes..masalh remaja yg sngat menakutkan..

Amir Naufal said...

fyka..tx..:)
kawan yg baik akan sentiasa ingat mengingati sesama lain..

Fiq Fikri said...

majalh ctik2.,..bila akan dipasar kan,aku xsbr nk beli...

Amir Naufal said...

sabar2..
ak tgh cri sponser..kakakaa

Fiq Fikri said...

xpayah susah2 cri..apek dekat umah aku nk majalh ko tu..hehheheh

Amir Naufal said...
This comment has been removed by the author.
Amir Naufal said...

apek pon jadilah..
yg penting ade untung..haha

Amir Naufal said...
This comment has been removed by the author.
Amir Naufal said...

apek pon jadilah..
yg penting ade untung..haha

Amir Naufal said...

apek pon jadilah..
yg penting ade untung..haha

zati-zt said...

bes2..
klo sy pun bagi markah penuh gak..
:D

Amir Naufal said...

tx..:)
awl lctre ke zati??huhu

zOeY zAu YaH said...

bagus..=) plg ska..anda syg mak anda kan? so sweet...^_^

^^Sheeszshira^^ said...

Tahniah. Cukup lengkap untuk dibaca wpun hakikatnya majalah ney x wujud. Sekadar di paparkan di blog Amir tp dah cukup bgs...5 Star utk awak...

Amir Naufal said...

zoey..tx
kita semua syg mak kita kan..:)

Amir Naufal said...

shira..tx so much..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...