Wednesday, January 19, 2011

Sekadar Ingin Berkongsi

Kali ini aku nak cerita pasal orang lain pulak boleh??..Selalu psal aku je kan..mgkin korng dah bosan kot??kepada yang tidak bosan alhmdllah la kan..huhu..tx sngat2 kepada yg masih setia..:D
Ok,,kali ini aku nak cerita tengtang individu yang paling ak sayang di dunia selepas ummi dan abah..nak tahu siapa??? namanya Atika Binti Norull Ahmad...kawan2 dia ade pnggil dia tikut.ade yg pnggil qush..kat kolej dia digelar Atika Na..Betol kan akak??kalau salah harap di ampun..huhu..:D

Aku xnak cerita pnjang sangat pon pasal dia..tpi yg ringkas..ak sangat rindukan dia..terlalu sngat..dia dah jauh pon dgn kami..dah jauh di rantau. study di Drake Universtiti Iowa USA dalam jurusan Actuarial Science and Finance..sangat2 hebat..
kejap eh..tengok dulu gambar bawah nie..:D..ready?? 

SEE!!Perghhhhh...Las Vegas Beb..tipu la kalau x jeles...entah bila amir nk dapat jejak kaki kat sini kan..tapi,tapi, tapi kan..akak cakap akak nk belanje amir kan??amin kan jela kan akak..tx ok..:).
last time masa cuti winter,,dia cuti dgn kawan2 dia..dalam 27 hari  lebih kurang..tour separuh USA dengan 3 buah kereta anggaran 5000KM jauhnye..perghh..boleh pegi hongkong kalau dri Malaysia..haha..so..aku nak kongsi kepada pembaca percutian akak aku nie..ak rasa..percutian dia sngat hebat..dan perlu dikongsikan dengan gambar-gambar yang menarik...aku sudah jeles..hope krong pulak jeles ok..jom see..:D

kenapa akak??teruja ke??ada gaya selebriti kan kalau pose kat sini..amir mmpu pose kat tiang dataran pahlawan jela..ayat frust!!..tolonglah..haha..:D

Untung kan Study luar dari Malaysia..dapat merasa tempat orang..kadang2 rasa rugi pulak..x study elok2 bagi dpat Str8 A..sngat jeles kat akak..tapi akak Tika lah sebagai semngat untung adik adik termasuk amir untung belajar elok2..buktinya..Firdaus dapat 8A dalam PMR Que dapat 5A..amir dapat 20A,,tipu!..mgkin dia nak jadi mcm akak..belajar dia luar negara..Que dan firdaus juga boleh jadi mcm akak..amir yakin..Anak ummi dan abah semua hebat2

antara casino yang terhebat  kt dunia..Las Vegas..kan akak??hehe
LAs Vegas town

jeles lagi..hehe.

nice view..kredit to Atika NA

tapi sayang la..akak x masuk pon Universal Studio kan..akak..yg nie akak jngan jeles kat amir..amir da masuk Universal Studio tw..jngan jeles..:P

comel akak aku kan.huhu

masa trip nie..aku x abes2 tnye..akak..bila nk upld gambar album kt FB..setia hari akak call ummi..tapi amir akak x call pon..amir tggu je akak call amir..hehe..xpe..faham..:D

Mcm bandar melaka la pulak Holywood nie..kalau view dari bukit MOZAC..yela..sama!!..nak jugak kan bangga kan melaka..haha..:D

Aku mampu amek kt Holywood Klon je kat Singapore..haha..:D

aku paling suka beb dgn perangai akak aku nie..bukan senang nk dapat awek cm nie..eceh..siap nak promot...siapa yg kenal dia..msti suka kat dia..dia nie muka je ayu..tapi dia mmg ayu pon...tapi di sebalik muka yang ayu..perangai dia..haha..sngat2lah..gila-gila??gila..bukan gila 2 ..gila dia lain..dia nie x tahu malu..faham x??kira dia nie jenis peramah yang teramat..kira kalau pandag dia..msti orng akan senyum..x caya korng try??..ada berani??haha

Ada orang cakap dia nie gedik..plss la..aku x rasa akak aku nie gedik..kamu2 nie buta kot..aku kenal sngat dia..dia nie sentiasa happy..walaupun dalam hati dia siapalah yg tahu...dia prnah cakap..kita jngan tunjuk yg  kita nie tension..kita kena tunjuk je muka happy..inshaallah tekanan 2 akan kurang..:)

Golden gate bridge san francisco

Bermain salji...sumpah ak cakap..seumur hidup aku..aku hanya rasa salji kat Genting je..teringin sangat nak merasa mcm mne rupa salji yang real..hope sngat suatu hari nanti..amin..:)

Atika ini seorang yang sangat suka berkawan..lagi2 dapat geng yg gila2..senang cerita sekepala..tapi geng dia da stduy kat U lain..but masih kat USA..siapa yang kenal dia tahu kot siapa geng dia..ak pernah jmpe geng dia..mmg lawak dan sngat sporting..lagi2 si NOYAN..terbatuk dia..haha


Ini geng2 akak kat kolej..geng ini best jugak..tapi ak x berapa kenal..kenal2 cm 2 je..hehe..

Hoover Dam Nevada..kalau siapa yang ingat.. Transformers 1 ada buat babak kt sini..ingat x??ak bru ingat nie..hehe..aku cakap mcm ak pernah jejak kt sini lak kan..perghhh..mmg tgh mimpi nie..hehe..:)

grand canyon..Subhanallah...sungguh indah ciptaan tuhan ini

Kenapa akak???gayat erkkk???hehe..

Gila menjadi beb pic nie..kredit to Firdaus Jaafar and yg tukang snap Shamel Salahudin

to akak Atika.. da mula kelas kan??result pon dah dapat kan??amir tahu ape perasaan akak skrng..kalau boleh mesti akak nak tambah lagi sebulan cuti nie kan..sure amir tahu akak x puas..kalau amir pon sama..lemah je nak naik kelas kan..so..good luck utk sem baru ok..hope dpat result yang terbaik..dan happy happy selalu..and last..jngan lupa call amir ok..:P

to reader..ini hanyalah satu perkongsian..bukan untuk menunjuk-nunjuk..
siapa yg nak kenal akak aku..boleh la follow blog dia ok..http://atika1o1.blogspot.com/
Assalamualaikum

12 comments:

Izamir Ridzwan said...

besh ahh tmpt ni

Amir Naufal said...

view gambar pon da nmpak best..kalau jejak kaki kat sne jngan cakap la kan..

Si Bohemian said...

Belajar betul2 dan score masa buat Diploma ni..Pastu sambung Degree dan get an outstanding results..Pastu boleh buat Master di Oversea..That's the way you should progress...

Amir Naufal said...

yes paksu...itu target amir..tx..:)

silahputra said...

sangat3.. bestt.... !!!! :)

Atika Na said...

hehehehe. bolehnye gie next tyme. tp seriusly nie mmg trip terbest ah. gmbr kat yosemite national park lg best. :)
next trip akk gie universal studia dgn disneyworld dekat florida jugak. so x jealous pun. hehehe

study baik2. love u. :)

jackieKOH said...

giler best dpt cuti2 camtu..haha..teringin gak study kat overC..tp cuma x kesampaian...huhu

Blog Aku : ..::jacKsky.reaCHing da' sKy wITh tSuBasA::..

Mas Intan said...

wahhhh bestnyerrr... Amer, ada jugak rasa salji kat genting.. akak, salji kat genting pun tak rasa lagi... kadang2 bila tengok orang mesin ABC, rasa macam nak amik jer ais yang putih gebu tu nak dibaling2kan...hu..hu.. dari sekolah lagi teringin sangat nak ke oversea...huarrrghhhhh

zOeY zAu YaH said...

ye saya sgt jeles..
tak sanggup nak tengok lama2 haha..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

walaweeehhh..best kan dok obesea...

lieya orange M.I. said...

beshnyer belajar kat overseaaaa...huhuuu

nuralynZAKREE said...

haish , tak than tgokk.. ttup mata sebela ha jugak :DD

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...