Monday, November 29, 2010

Melaka Duck Tour

Assalamualaikum
apa kabar anda anda kamu kamu di luar sana..harap happy dan senyum2 selallu lah ye..
apa mcm  entry kucing aku..comel x??hehe..
kali ini...ak nk cte bnda yg satu2nya yg ada kt Melaka..tmpat lain korng xkan jmpe punye lah..berani jamin...
Pak Ali mmg trbaik..Smua bnda dia nk buat kt Melaka??terbaik la Pak Ali..jap..korng tw ke spe Pak Ali..bkan Pak ali jual ubat ok..dia Ketua menteri Melaka beb!!..Datus Seri ali Rustam..


Okeh..ini dia..makhluk yg pada prmulaan..ak sngat pelik rupa dia..apa fungsi bnda nie???
tpi smalam bru ak tahu ap bestnye bnda nie..ok..
ak pnggil kenderaan 2 alam jela kot..Melaka Duck Tour..mcm pelik lak nama dia??abaikan..haha


jakun kot ak tgok smalam dgn si fikri..mula ak follow binatang nie dri belakang..x tahu lak dia boleh masuk air beb!!..mmg hebat..haha..mmg otak bijak pak ali nie..lpas nie agaknya dia nk buat bas terbang pulak kot..haha



See..tdi kt darat..nie dah masuk dlm air..tempat korng ade???kt Melaka sje ok ada!!..haha



Yeahhh..ak itu makhluk telah di dalam air..perghhh..rse mcm nk naik je..tpi xde duit la!!..haha



View yg cntik..
ini ialah masjid Selat..yg diterabungkan..hebat jugak!!..hehe..


 ok..ini perjalan dia..jauh jugak kan..berbaloi la dgn harga  RM30
apa yg aku boleh cakap..Melaka Hebat.. 
Cukup main kau kan amir promot Melaka..haha..ermmm.xpe2..aku perlu majukan tmpat yg ak duduk jugak..kita kne bangga dgn negeri kita kan..baru hidup akan makmur..:)

12 comments:

::FAIZ FARISH:: said...

wah hebat. bot ke apa tu?

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

penah nmpak mntang ni kat area taming sari..ni 1st rime tau beliau ni bole msok air weh...adoiyai..JAKUN jap ni..TQ la entry info ni...hehehe

Amir Naufal said...

faiz..ak pon x tahu..bot dan kenderaan darat jugak..2 in 1..hehe

Amir Naufal said...

faiz..ak pon x tahu..bot dan kenderaan darat jugak..2 in 1..hehe

Amir Naufal said...

fauzi..mmg jakun pon ak tgok..
mula2 rse mcm bdna bodoh je..ble tw bnda nie leh msuk air..terjua tiba!!..haha

SyafiQ Bleszynski said...

da macam destinasi bajet dah..huhu

best! best! best!...terbaekkk!

Mieya said...

hehee...
tmptkuh mncri ilmu.
xsia2 duk kt melka..
bnde yg xde kt tmpt len
kt mlka jer yg de.
first2 tgk pon pelik.
lme2 ok laa..
leh trime..
heheee

mr.syazwan said...

FUUUYOOOOO~

gambar menarik

spot mantap

bot cantik

masjid terbaik!

-_-

AdiE said...

sy sbgi org melaka sndr x pernah naek!



Latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/manusia-oh-manusia.html

E.d.Y said...

macam best je naik benda tu

Cikbelog said...

akan ku naik gak itik tu sebelum tinggalkan melaka..weheheee

Amir Naufal said...

Melaka mmg terbaik..
jom naik itik nie..huhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...