Friday, February 18, 2011

"Ana Follow Anta...Anta Follow Ana"

Assalamualaikum
Sebelum aku bercerita photoshoot terbaru aku..aku nak kongsi pasal entry terbaru  danieldeadie.blogspot mengenai kualiti atau kuantiti yang lebih utama dalam dunia blogger ini..kuantiti bermaksud di sini..kebanyakan bloogger even aku sendiri tergillakan jumlah follower yang banyak..aku mengaku beb..masa aku mula jinak2 dlm blog nie..ak mengharap sangat  yg follower ak semakin bertambah


"Ana Follow Anta...Anta Follow Ana" atau" i follow u,,u follow i" nmpak sangat mcm gian jumlah follower...smua nk gila glamur..sory..x semua la...aku kadang2 ni gila glamur kot..bukan Kot!..mmg pon..aku xkan malu pasal nie..kalau boleh ak nk jdi mcm Aizul Marcello ikon bloggger..gambar dia..entry dia..sngat menarik.. follower yg beriban..dari segi quantity blog dia yg bnyak follower diikuti quality entry dan gambar dia sngat2 lah  terbaik dari hantu kak limah


Aku ada simpan angan2..nk jadi bloogger mcm Aizul Marcello..ada sebab aku pilih dia...mgkin sebab minat ak dgn dia sama kot..suka bercerita dgn gambar..myb..blooger aku ni hanya sekadar ingin berkongsi..lebih kepada gambar2 yang aku shoot.aku ni x sngat pndai berkata-kata..lebih suka kongsi bercerita dengan gambar..aku rasa entry aku biasa sje..nk ckap berkualiti..mgkin kot..kot jela..reader yg dapat menilai kan.sama ada berpuas atau tidak kan...ada orang cakap..Entry aku bosan..guna ayat skema nk mampus..memang pon!..kan ak ckap, ak x pndai berkata kata..:D


ada sorang blogger ni..jumlah follower dia tidak lah sampai beribu.dalam linkungan 400 dalam masa kurang 5 bulan..kira ok la kan..blogger yg aku mksud kan nie Lelaki Geek..kenal x??? Owner dia bernama Fiq Fikri..kebanyakan entry dia..sngat2 menghargai follower dia..kwan2 dia..family dia..ada satu entry ni..dia tulis pasal bloger bertudung..blooger kacak bergaya..siapa yg tercalon pasti rasa sangat dihargai kan..dan orang yg dihargai itu pasti akan buat entry di blloger masing2 pasal ape yg dia dihargai kan..dan ini pasti akan ramai yang singgah ke blog Lelaki Geek kan..dan pasti ada yg follow..tanpa "u follow i,,i follow u"..See!!..dpat tnagkap x ape yg aku nk cakap..inilah dinamakan entry yang berkualiti..kita akan ingat ape yg dia post..itu yang dimaksudkan adie



So aku nak berterima kasih kat Daniel Adie kerana saling megigati blogger yg x sedar diri mcm aku ni..aku sebenarnya xde la sngat gian promot blog sndiri.."i follow u..u follow u" jarang jarang la..mksudnya jarang la..masa baru2 dulu la.tpi inshaallah next time aku buat lagi..eh!!..tidak tidak tidak..aku akkn kurangkan..dan aku akan hasilkan entry yang sngat berkualiti....doakan aku yang terbaik..amin..


panjang jela aku bercerita kan..entah ada yang baca ke tidak..harap2 ada lah ye..
jom sambung cerita


Mari kita bercerita dengan gambar pula ya..ahad lepas13.02.11 lepas..aku dan fiQ  fikri..ada satu job..photoshoot bersama family kak mas..kak mas nie sebenarnya akak kepada fiQ ni..ini kira job kedua aku..alhmdllah bertambah rezeki aku bulan ni..rasa mcm mimpi je beb.


kali ni aku menggunakan lens 50mm..mggunakan duit hasil titik peluh aku..sngat bersyukur..dan sgat berpuas hati..cuma x berapa cekap lagi guna manual..ade jugak gambar yg blur teruk..xpe..belajar dari kesilapan..:)


shoot bermula pada 9 pagi di taman seribu bunga..sebenarnya aku x puas hati sngat shoot pagi 2..ermm..mgkin sebab matahari terlalu terik..gambar xkan menyerlah..aku on x bajet..alhmdllah ade jugak gambar yg cantik..tpi aku x masukkan kt blogger..bnyak nk ikutkan klau msuk smua tempat..:)


anak akak mas nie ade 2..sorng si hakim 3 tahun sorng si irfan 4 tahun..perghhhh..bukan senang beb nk shoot budak2 nie..nk suruh dia senyum pon susah..dah snap..pandang tempat lain pulak..aku belajar dari situ..aku try the best.more gambar candidi..budak2 nie x boleh paksa kan.kita kena bnyak komunikasi dgn dia..manje2 dgn dia..belanje dia mcd ke..nnti dia ikut la 2..hehe


aku nak cakap ni..fiq..tx ye..ko bnyak tolong aku..kau bgi smngat kat aku..kau tolong payungkan aku..aku sngat2 hargai ko..kerana kau jugak aku dapat shoot akak kau..


aku rasa mcm terkejut sje..sebab selalu aku shoot model yg agak senang di arah la..senang cerita dia yg posing sendiri..aku just arah sikit..tpi kali ni..smua ak yg kena bgi idea..tapi kak mas ade jugak bgi pendapat jugak..sebab dia bnyak tengok contoh2 photoshoot..dia terlalu semngat.aku pon kenalah semnbgat utk dapat hasil yg terbaik..


cuaca ahad lepas sngat la panas terik..baju aku basah kuyup beb..smngat punya pasal..teruskan jugak..ape yg kita buat kena ikhlas..bak kata aizul..amek gambar perlu dari hati..aku ingat 2..


comelkan hakim..


candid yg terbaik..hehe

capture by fik fikri


comel..:)


Photoshoot bertempat di taman tasik utama..kawasan rumah aku..last minit..masa petang..plan nk shoot kt taman seribu bunga..tutup lah pulak pukul 7..ape lagi..last choice la kt sini..alhmdllah berjalan lancar

cuba perhatikan betol2 suami akak mas nie..fiq ckap muka dia mcm aku.??ade ke..aku tgok dri jauh mcm pelakun sekar..oranga de ckap muka aku pon mcm pelakun sekar..aku rasa hujung2 je..xde pon sngat..hehe..:D


Sekarang aku sebok megedit custom album ni..kena cuba cepatkan..kak mas dah x sabar2 nk tgok hasil..hope dpat hasilkan yang terbaik..biar semua puas..
harap anda berpuas hati..
sekian


15 comments:

ReAnLuFVanILLa said...

Sweet nye:)

ReAnLuFVanILLa said...

Sweet nye:)

Amir Naufal said...

swwet gila kan..huhu

Mas Intan said...

Like seribu kali...

Aimifiqa said...

cantiknya shot2 ni. nice n very sweet famili kak mas.

FaizalSulaiman said...

apa yg amir cakap ni truly true! haha

lawa gambar2:)

::FAIZ FARISH:: said...

comel btl..

CM said...

salam

mir nanti buatkan untuk makandak pulakk yerrr,,,,tapi pastikan makandak nmpk kurus cam fasha sendat tauuu,,hihihihi

Amir Naufal said...

makdak..wsalam..no problem..:D

Amir Naufal said...

faiz..comel kan..hehe..

Amir Naufal said...

faizal..tx so much..:)

Amir Naufal said...

fiqa..yes..sweet kan..comel je..huhu..tx.

lieya orange M.I. said...

ala comelnye budak2 kecik ni....parents dorang cool giler...
nice pic bro...

SyahmiFikri said...

style la ur pics!!

nice photog!

by the way.. about adie statements..be ur self..

we need followers!! but at least we dun use "i follow u, u follow i"

Mia said...

very nice!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...